ЗАШТО НЕ МОГУ ДА ИЗГРАДИМ ГЛУТЕУС?


ЗАШТО НЕ МОГУ ДА ИЗГРАДИМ ГЛУТЕУС?


Уколико сте се икад питали где грешите, ево мале помоћи.

Гуме и траке, а не шипке и тегови?

Сваки реквизит има своју намену у теретани, али исто тако треба да се зна како се користи и са којим циљем. Ако се говори о развоју неког мишића, мора се радити са шипкама, теговима и приступити озбиљно тренингу. Тачно је да се раде абдукције са гумама око колена, али не може се радити безброј понављања и користити само то.

Не осећам глутеус? (Техника)

Мишић је роб положају нашег скелета. Уколико се лепо наместите, имате добру технику и вежбу радите правилно, немогуће је да се тај мишић не “погоди”. Добра техника је од велике важности.

Не тренирате колико или како треба.

Сам тренинг и цео програм мора бити паметно организован и наравно мора да постоји. Довољан интензитет, довољан обим и правилно програмиран тренинг је онај који даје резултате. Изађите из зоне комфора и тренирајте.

Остали фактори и адаптација.

Да би дошло до било какве промене, морате да мењате и вежбе и тренинг, да не би дошло до адаптације али о томе у неком другом посту.

Остали фактори који утичу на развој јесу исхрана и сан. Наравно да не смете јести два пута дневно и спавати само 4 сата, резултати неће постојати.

АУТОР: Марко Стојковић

.