ВЕЖБЕ ЗА ЖЕНЕ И ВЕЖБЕ ЗА МУШКАРЦЕ


ВЕЖБЕ ЗА ЖЕНЕ И ВЕЖБЕ ЗА МУШКАРЦЕ

Нешто што је до скоро владало као правило, а заправо је флоскула у већини вежбачких кругова - било је то да жене никако не треба да раде вежбе за горњи део, мислећи пре свега на бенч (о чему је било речи у објави о бенчу), као и да је глупо видети мушкарца како ради тзв. хип траст (глут бриџ и сл.). Овакви ставови и изјаве јесу ништа друго до еклатантан пример НЕЗНАЊА. Да би се тело правилно и равномерно развијало, драге моје даме и драги моји мушки латисимус синдромаши, потребно је радити и обратити пажњу на све мишићне партије.

Најбољи начин за постизање таквог начина тренинга јесу вишезглобне вежбе - од чучња преко бенча, мртвог дизања, згибова, склекова и свих њихових варијација. Правилном техником извођења, уз адекватно оптерећење, успех је загарантован и зато су вишезглобне вежбе основ, база и пут коме се сви враћају и од кога би сви требало на неки начин да крену (шипка је ту да прави , справа да доправи, причало се у мом крају). ТАКО ДА СЕМ ВЕЖБИ КОЈЕ СЕ РАДЕ ЕВЕНТУАЛНО У БЛАГОСЛОВЕНОМ СТАЊУ РАЗЛИКЕ ИЗМЕЂУ ТЗВ. МУШКИХ И ЖЕНСКИХ ТРЕНИНГА НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ИМА.

Наравно, разумљиво је да жене воле да више пажње посвете глутеусу и бутинама док мушкарци гледају бицепс и рамена као мало дете шећерну вуну. То је у принципу нешто нормално, међутим претеривање и избегавање вишезглобних вежби и вежби за остале делове тела доводи не само до телесног него и до извесног хормонског дисбаланса. Тако да сем тзв. сепаре грађе и других аномалија у изгледу могу да вам се десе и повреде и истегнућа невежбаних и слабих мишићних партија. ТАКО ДА ХЕЛАНКА-ДЕВОЈКЕ ЛАТИТЕ СЕ БЕНЧА А ДРУГАРИ БИЦЕПСАШИ НА ЛАГАНИ ЧУЧАЊ.

АУТОР: Михајло Спасић

.