КАКО ДА НАЈЈЕДНОСТАВНИЈЕ ИСТОПИТЕ САЛО


КАКО ДА НАЈЈЕДНОСТАВНИЈЕ ИСТОПИТЕ САЛО

У овом тексту открићу вам како да смршате без знојења, трчања, изгладњивања и без проклињања оног ко вам је рекао да тако мршавите.

Решење за ваш проблем зове се БАЗАЛНИ МЕТАБОЛИЗАМ, конкретно овде је у питању рад на његовом повећавању. Он се директно повећава повећањем мишићне масе.

🔶 ЗАШТО МИШИЋИ?
Сигурно сте чули за Л-карнитин. Верујем да јесте јер ме 90% вас већ на првом тренингу пита да ли да га купи. Али знајте да на тржишту постоји много бољи сагоревач масти од њега - зове се мишић.

Мишићима је потребно више енергије чак и кад су у стању мировања, него мастима. То стање мировања називамо базални метаболизам и управо зато радимо на њему, сећате се - повећањем мишићне масе.

🔺Особа са већим процентом мишића у телу троши и до 100 калорија више током тренинга од особе са већим процентом масноће у телу !

Оно што не смемо никако да заборавимо је да је након доброг тренинга са теговима мишићу потребан додатни кисеоник како би се опоравио. Овај процес сагорева ЈОШ KАЛОРИЈА – чак и 24 сата касније!

Мишићна маса коју сте изградили дизањем тегова претвара ваше тело у бољи сагоревач масних наслага него ишта друго у шта можете да инвестирате новац.

И зато: Циљајте на повећање снаге мишића, јер ће вам се то исплатити на дуже стазе. Овако стоје ствари - што више мишића и мишићних група ангажујете при вежбању, више калорија ћете сагорети. Примера ради мртво дизање као вишезглобна вежба захтева више енергије и сагорева више калорија од вежби за бицепс.

Пошто по систему Westside Barbell тренинга, који примењујемо на себи и својим сарадницима, имамо период када радимо проценте израчунате од максимума у поменутој вежби, мени рецимо тај проценат увек буде изнад 100кг. У тим недељама увек забележим највећу потрошњу и потребно ми је више хране и енергије да могу све то да испратим (пошто сам неко ко неће да мршави). Kада је мојих 56 кг телесне масе у стању да толико троши, замислите тек шта може ваших 70-80-90...

Радите оно шта вас највише троши ако уопште имате жељу да трошите то што вам је вишак на телу. Kада спојите лепо и корисно цео процес постаје много лакши. И за нијансу лепши од оног када трчите по шљунку, кривите зглобове и псујете судбину...

АУТОР: Сања Мирковић

.