НИШТА СЕ НЕ МЕЊА, АКО СЕ НИШТА НЕ МЕЊА


НИШТА СЕ НЕ МЕЊА, АКО СЕ НИШТА НЕ МЕЊА

Врло често дешава нам се да понесени брзином данашњег живота не обратимо пажњу на есенцијалне ствари које нам помажу да нормално функционишемо. Сасвим сам свесна тога да од густине распореда обавеза не стигнемо да о томе размишљамо, међутим, замислите колико би иста та промена, макар и ситна, утицала на лакше обављање истих и тиме вам скратила време.

ЗАШТО ЈЕ БАШ САДА ВРЕМЕ ДА НАПРАВИТЕ ПРОМЕНУ НА БОЉЕ?

Уколико имате проблем било какве природе, био он здравствени, пословни или слично, проценат вероватноће за чињеницу да ћете тај проблем решити уколико и даље из дана у дан будете лежали у тој фотељи и сажаљевали себе раван је нули.

Јесте најтеже направити први корак. Он је окидач вашег пута ка напретку. Онда када будете скупили храбрости да га направите, потребан је неко ко ће вам мотивацију којим сте окидач померили одржати. То може бити члан породице, пријатељ, тренер или било која особа која вас гура да своје границе циљева из дана у дан померате све више.

Истрајност, наравно, зависи делом и од вас самих и малих избора које правите, а сачињавају вашу дневну рутину. Крените са устајањем макар 15 минута раније него претходног дана, крените једним здравим оброком, једном чашом воде више, крените само једним сатом тренинга и дајте шансу свом телу да се осећа моћније. Убрзо, осетићете потребу да све оно што сте понављали у континуитету одржите из разлога што ваш унутрашњи сат постаје адаптиран на активности које обављате.

Ваш организам биће вам захвалан за сваки делић труда који сте уложили и то заслужено наградити тиме што ће вас служити као никада пре. Не дозволите да будете још један ум заробљен у кавезу непокретног тела и ограничених могућности. Улагање у бољи живот не представља конзумација хране која апсолутно не „чашћава“ ваше унутрашње органе, цигарета које вам не дозвољавају да живите живот пуним плућима или алкохола који ће умањити ваше психо - физичке и радне способности у сваком смислу. Уколико тако будете наставили може бити ништа друго него горе. ИЗ ТОГ РАЗЛОГА, ВРЕМЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ТО ЈЕ УПРАВО САДА!

АУТОР: Сања Марковић

.