ПРОБАЈТЕ ДА СТАВИТЕ ОВО НА ПАПИР


ПРОБАЈТЕ ДА СТАВИТЕ ОВО НА ПАПИР

Вредности су, за разлику од става, општија, више централна и трајна диспозиција, тако да се по правилу за једну вредност везује више сродних ставова и шири репертоар понашања. Већи број повезаних вредности тако се интегришу у СИСТЕМ ВРЕДНОСТИ.

Џозеф О’Kонор и Џон Сејмур у књизи “Увод у НЛП” вредности описују као нешто што нам је битно и што подржавају наша уверења. Њих стичемо искуством. Даље кажу да је систем вредности повезан са нашом личношћу - заиста нам је стало до тих наших вредности! То су фундаментални принципи у складу са којима живимо.

Већина људи још увек не схвата вредност многих ствари које их окружују. Многи од њих чак и не би умели да дефинишу 5-10 вредности и да објасне на који начин и каквим понашањем они доказују да им је то нешто заиста вредно (пробајте то да ставите на папир).

Сви они који после дужег одлагања крену да раде на својој трансформацији, уз подршку личног тренера, углавном доживе исту ствар - буде им жао што то нису учинили раније! А шта мислите зашто је тако?
Зато што до тог момента нису на прави начин схватали вредност личног тренинга. Или он једноставно није заузимао место на том папиру.

Не вреди да сада пишем и да вам упоређујем појединачне ствари које имају далеко мању вредност од оне коју представљам. Kада доведете себе у положај да то и лично упоредите, схватићете сами. Пробајте бар да се доведете.

Сваки вид давања новца за нешто што би могло да вам буде трајно и вредно, заправо је инвестиција.

Инвестиција у лични тренинг није давање новца за план вежби - јер неко тамо то много боље зна од вас. То је ваша инвестиција у лични напредак на свим пољима и на кориговање и најситнијег детаља, који је можда деловао контрапродуктивно на ваше вредности.

Напишите, али и докажите, шта је то што чини ваш систем вредности.

АУТОР: Сања Мирковић

.