Лично мени омиљена грицкалица. Имао сам прилику да пробам и кокице из микроталасне, укус се не разликује пуно али свакако да су кокице које сами "испуцкате" док вас на нетфликсу чека неки добар хорор много боља опција.
Препоручујем да се пуцкају на кокосовом уљу, пола или евентуално цела кашика.
У том случају имаћете на 100г кокица око 11г протеина, 60г угљених хидрата, 9г масти и око 410 калорија.
Кад једете кокице из микроталасне на 100г имаћете око 8г протеина, 53г угљених хидрата, 27г масти и око 550 калорија.
Није проценат масноћа оно што треба да вас брине већ то што кокице из микроталасне садрже пефлуорооктанску киселину.
То је супстанца за коју су многа истраживања потврдила да је штетна и може изазвати разна и озбиљнија обољења ако се често конзумира.
Налази се у папиру у ком су спаковане кокице а задужена је за држање масти из кесице у чврстом стању на собној температури.
АУТОР: Милош Лазић