ПРОМЕНА ПОНАШАЊА = МРШАВЉЕЊЕ


ПРОМЕНА ПОНАШАЊА = МРШАВЉЕЊЕ

Поред великог броја стручњака за мршављење и разноразних "буди у дефициту" савета и даље имамо гојазне људе свуда око нас.

Поред разних студија који нуде разна брза решења која су у рангу са чајевима за мршављење и даље имамо безброј незадовољних људи који тврде да су све пробали а никако да смршају.

Проблем гојазности почиње прво у глави. Створите навике које на крају створе вас. Пре две године си редовно почео да пијеш сокове и да љуштиш чипс док радиш за рачунаром - сад си ту где јеси. За две године може ту бити и двадесет килограма вишка, зависи од упорности.

Решење за двадесетак килограма вишка такође почиње у глави. Решиш да смршаш и даш себи рок два месеца - џабе почињеш уопште. Решиш да смршаш и да промениш своје понашање из корена, да радиш на себи и усвојиш нове навике које ће створити новог тебе - успећеш само истрај у томе и веруј у процес.

Грешка је направити нагле промене и одједном пресећи све. Понашање и навике се стичу полако и самим тим ће бити дуготрајне и одрживе. Као што нисте одједном постали гојазна особа без воље и снаге, тако нећете преко ноћи постати особа која једва чека тренинг и воли да спрема храну, и притом је задовољна својим изгледом. Будите свесни тога и све у реду.

‼️Кад усвојите нове навике неће вас плашити празници, журке, пиво, и повремено нека торта или евентуално ђус-вотка, јер ће то тад бити 10% "лоше хране" коју конзумирате...

АУТОР: Милош Лазић

.