СТРАХ - КОЧНИЦА ИЛИ ПОКРЕТАЧ


СТРАХ - КОЧНИЦА ИЛИ ПОКРЕТАЧ

Знате оно када смо као мали једва чекали да порастемо и постанемо неустрашиви?
Сада баш такви, одрасли и неустрашиви, ограничавамо себе и свој лични развој због наших страхова.

Страх од изласка из зоне комфора, промене, улазак у непознато, страх од неуспеха нас прате сваки дан.
Да ли то значи да треба да се кријемо иза својих жеља и упорно одлажемо покрет за неку бољу прилику? Боља прилика једноставно неће да се деси док сами не преломимо.
Најбоља прилика је када кажемо себи - сад или никад!

Плашиш се да идеш у теретану? Тамо су сигурно сви у доброј форми и питаће се шта ти радиш тамо…
У реду је да осећаш страх, то би био нови корак за тебе, али нема потребе да се плашиш од тога шта ће људи да помисле када те виде у теретани. Тамо свако долази због свог напретка и не губи време гледајући људе около. Такође, сви су почели од шипке, најлакших бучица, вежби са сопственим оптерећењем. Нико није на првом тренингу ставио 100кг на шипку, него су прошли тренинзи и тренинзи…

Плашиш се да не успеш?
И за то постоји решење. Најбоља ствар коју можеш да урадиш јесте да уложиш у тренинге са тренером и једноставно се ослободиш страха од неуспеха. Добро дозиран програм, рад на техници, подршка и резултати су ту.
С друге стране, то не мора да буде сарадња са тренером уколико познајеш неког ко дуго тренира у теретани и може да те испрати на почетку. :)

Поента је да за сваки страх који осећаш, постоји неки начин како да то пробијеш. На теби је да ли ћеш да пустиш да те ограничава на једно место или ће да те погура у даљи развој.

АУТОР: Дијана Младеновић

.