KОГИРУЈТЕ СВОЈУ ДЕЦУ!


KОГИРУЈТЕ СВОЈУ ДЕЦУ!

Деформитети су нешто са чиме се све чешће суочава данашња омладина. Стил живота који нам намеће модерно доба са све својим још модернијим технолошким уређајима, обавезно са собом повлачи и овакве "бољке". Баш ми је недавно на отварању чувене Делта планете, пошто је било пуно деце, упало у око то колико су буквално погрбљени и колико лоше ХОДАЈУ. Толико да нисам ни обратила пажњу на силне попусте.

Поремећај постуре све је видљивији међу нашом децом. Па родитељи, опаметите се на време...

Једна од чешћих појава међу децом су разни деформитети кичме.

1. Kифоза - појачана физиолошка кривина у грудном делу кичменог стуба, у народу познатији управо као израз “погрбљена кичма”
2. Сколиоза - искривљење кичме у облику слова “S” у фронталној равни
3. Лумбална лордоза - појачане физиолошке кривине у доњем делу кичме, пут напред

Од раног детињства је дакле неопходно да се подстиче правилан раст и развој мишића и скелета, а то би требало између осталог радити применом корективних вежби. Ове вежбе је потребно увести што раније у дечију рутину!

Мислим да уопште не треба наглашавати зашто је битно да нам се деца исправе. Али ево чисто да кажемо да искривљења кичменог стуба са собом повлаче и дисбаланс мишића, меких ткива, проток природних токова у кичменом стубу, и као резултат тога јавља се бол и видљив деформитет како коштано-зглобних, тако и мишићних структура.

Управо због тога у Конзулату циљаним корективним вежбама враћамо снагу и еластичност меких ткива и мишића младим вежбачима. Чим се мишић активира, у том делу тела се појачава проток крви, лимфе, као и енергетски ток. Убрзава се одстрањивање штетних продуката метаболизма (који се гомила услед неактивности) и полако се тело растерећује, док болови постају мањи.

Мислите о корекцији својих најмлађих на време.

АУТОР: Сања Мирковић

.