5 ПРАKТИЧНИХ САВЕТА ЗА ЛЕПШИ ДАН


5 ПРАKТИЧНИХ САВЕТА ЗА ЛЕПШИ ДАН

"Шта радиш кад ништа не радиш?"

Позната реченица? За оне са слабијом меморијом ево подсетника - ово је реченица којом смо испољавали свој уренебесни смисао за хумор кад смо били 6.разред друго полугође и кад смо се уписивали другару у споменар.

Дакле, питање за власника споменара...
"ШТА РАДИШ KАД НИШТА НЕ РАДИШ?" и умремо од смеха и среће што смо смислили нешто овако генијално.

Међутим,није ово баш занемарљива ствар и пука зајебанција. Данас људи кад ништа не раде углавном раде нешто глупо!

Kада смо беспослени и без обавеза, препуштамо се опробаном рецепту за "убијање слободног времена": рецимо релаксирању свог тела, уморног од ничега, тако што лежимо. Успут релаксирамо свој уморни мозак, уморан од конзумирања глукозе, сахарозе и галактозе, тако што листамо Инстаграм.

И ето шта радимо кад ништа немамо да радимо. Не радимо ништа.

Ево неколико предлога шта да радите кад ништа не радите:

1️⃣Устаните, протегните ноге и прошетајте барем 15-30 минута. Бројне студије показале су да редовна шетња снижава ризик од превремене смрти. Поред тога много боље искоришћава ваше време него листање палцем.

2️⃣Попијте чашу воде. Kад вам је досадно и не знате шта ћете даље са собом почните са сипањем 250мл воде у своје грло. Велике су шансе да на овај начин унесете количину течности довољну за нормално функционисање организма. Нарочито ако вам је често досадно.

3️⃣Урадите вежбу "Супермен" барем 3 серије по 15-ак пута. Ваша леђа ће вам бити захвалнија него онда када сте сели погрбљени у облику знака питања да листате по телефону.

4️⃣Поједите неку воћку. То је много боље за вас него чипс коју сте слистили за 5 минута а да нисте ни осетили, јер вам је сва пажња била усмерена на губљење времена.

5️⃣Попричајте са укућанима. Далеко боља опција од причања са виртуелни људима. Асоцијални људи много су склонији болестима као што је рецимо анксиозност, која са собом повлачи и многе друге болести.

Следећи пут кад ништа (немате да)радите сетите се ове листе и узмите барем једну ставку. Испоштујте је. Можда вам се роди жеља за неким бољим навикама. А можда вам и крвна слика буде мало лепша.

АУТОР: Сања Мирковић

.